chrome firefox opera safari iexplorer

У серпні стартує новий проект — «Ровесники незалежності про Україну»

06 липня 2011 о 15:50

Фонд «Рідна країна» та Радіо «Ера FM» у серпні цього року, в період святкування 20-річчя незалежності України, реалізують новий проект під назвою «Ровесники незалежності про Україну».

За словами ініціатора цієї акції, Заступника Голови Верховної Ради України Миколи Томенка, ідея полягає в тому, щоб, з одного боку, нагадати слухачам найвизначніші твори українських поетів про Україну, а з іншого — залучити до їхнього читання в радіоефірі молодих людей, які народилися в рік народження Української Держави та є її ровесниками.

Таким чином, у серпні в ефірі Радіо «Ера FM» у виконанні двадцятирічних студентів з різних регіонів України звучатимуть твори видатних українських поетів про Україну.

Серед 20 творів слухачі почують, зокрема, вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Василя Симоненка, Володимира Сосюри, Павла Тичини, Івана Франка, Ліни Костенко, Олександра Олеся, Миколи Вінграновського тощо.

Ідею проведення такого проекту підтримав генеральний директор компанії «Ера-медіа» Ігор Лоташевський. Нагадаємо, це вже не перший проект такого роду. Навесні, з нагоди 150-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка в Україні, Фондом «Рідна країна» спільно з Радіо «Ера FM» було реалізовано проект, під час якого відомі українці читали в радіоефірі твори поета.

Тоді серед відомих громадських та політичних діячів, які виявили бажання взяти участь у проекті, були політики Володимир Литвин, Микола Томенко, Олександр Мороз, В’ячеслав Кириленко; актори Наталя Сумська та Анатолій Хостікоєв; співаки Ніна Матвієнко, Віталій Козловський; композитор і скрипаль Кирило Стеценко; поет та письменник Микола Сом; олімпійська чемпіонка Наталя Добринська та багато інших.

Проект до річниці повернення Тараса Шевченка в Україну отримав позитивну оцінку фахівців та громадськості, а його реалізація засвідчила, що творчість Тараса Шевченка об’єднує дуже різних людей.

Микола Томенко як ініціатор наступного просвітницького проекту висловив переконання, що новий проект «Ровесники незалежності про Україну» Фонду «Рідна країна» та Радіо «Ера FM» теж буде успішним та спонукатиме владу до активізації у відзначенні 20-річчя незалежності України.

«Рідна країна»

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути