chrome firefox opera safari iexplorer

На «Радіо-Ера ФМ» стартував новий проект «Твій Шевченко»

22 січня 2014 о 10:25

«Радіо-ЕРА ФМ» спільно з Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» та Фондом Юрія Дерев’янка представляють просвітницьку акцію «Твій Шевченко», присвячену 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря.

Проект стартував 22 січня, в День соборності та совбоди України.

Протягом ста днів на «Радіо-Ера ФМ» звучатимуть двісті фрагментів з творів Тараса Шевченка.

Як розповів в ефірі «Радіо-Ера ФМ» Микола Томенко, ця акція спрямована на те, щоб залучити якомога більше молоді до вивчення літературної спадщини великого поета, аби кожен міг відкрити свого Шевченка. Тому принципово обмежили участь у проекті відомих політиків та громадських діячів, а запропонували школярам начитувати твори. Це діти з усіх куточків України – зокрема, переможці конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, переможці та учасники конкурсів читців. Учні мали можливість самі обрати твір для начитування.

До проекту також долучили лауреатів Шевченківської премії. Зокрема, одна з них, народна артистка Наталя Сумська читає вірш «Думка», уривок з віршу «Тополя», уривок з твору «Давидові псалми». А співачка Тоня Матвієнко обрала уривок з поеми «Княжна» та вірш «Ой, гляну я подивлюся».

«Радіо-Ера ФМ» тривалий час плідно співпрацює з «Фондом М. Томенка». Зокрема, в ефірі Радіо звучали спільні з Фондом просвітницькі проекти «Так творилася українська література!» з нагоди 200-річчя від дня народження видатного поета-байкаря Євгена Гребінки; «Останній шлях Тараса Шевченка» — до 150-річчя перепоховання Кобзаря в Україні.

Джерело: Ера
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути