chrome firefox opera safari iexplorer

Верховна Рада відмовилась заборонити перевірки ЗМІ під час виборів

23 вересня 2011 о 14:37

Верховна Рада України відмовилася заборонити перевірки ЗМІ на період передвиборної агітації.

За законопроект про внесення змін до деяких законів, що стосується заборони проведення перевірок ЗМІ на період передвиборної агітації, проголосували в п'ятницю лише 125 народних депутатів з 356, зареєстрованих у залі.

Законопроект підтримав 1 депутат фракції Партії регіонів, 55 депутатів фракції «БЮТ-Батьківщина», 26 депутатів фракції «Наша України — Народна самооборона», 19 депутатів групи «Реформи заради майбутнього», 20 депутатів фракції Народної партії, 4 позафракційних депутата і жоден з депутатів фракції Комуністичної партії.

Автори законопроекту пропонували доповнити чинний закон «Про вибори народних депутатів» статтею «Заборона проведення перевірок ЗМІ на період передвиборної агітації». У цій статті пропонувалося встановити, що на період передвиборчої агітації ЗМІ будь-якої форми власності не може бути об'єктом перевірки органами і посадовими особами, уповноваженими здійснювати державний нагляд контроль за такими господарюючими суб'єктами.

Відповідну статтю пропонувалося також внести і в закон про вибори президента України.

Автори законопроекту пропонували відповідну статтю з таким же змістом внести і в закон про вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

При цьому парламент відмовився повернути цей законопроект на доопрацювання його авторам. За цю пропозицію проголосували всього лише 14 народних депутатів. Таким чином, згідно з регламентом, законопроект вважається відхиленим

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути