chrome firefox opera safari iexplorer

Взимку електроенергія знову може подорожчати

01 вересня 2011 о 10:22

За словами члена НКРЕ Костянтина Теличко, другий етап підвищення тарифів передбачений національним планом дій на 2011 рік із запровадженням положень програми соціально-економічного розвитку на 2011—2014 роки, – пише«Сегодня».

Теличко повідомив, що комісія поки не визначилася з динамікою можливого зростання тарифів на електроенергію, а остаточне рішення буде прийнято тільки після отримання даних від міністерства енергетики та вугільної промисловості та міністерства соціальної політики.

На даний момент НКРЕ розглядає різні варіанти перегляду тарифів, але, за словами Теличко, диференціація за обсягами споживання буде збережена.

Він додав, що оптимальним варіантом приведення тарифів до економічно обгрунтованого рівня є їх поетапне підвищення на 25% протягом 3 років (всього – 6 етапів).

При цьому, на думку члена НКРЕ, зараз обгрунтованим рівнем тарифів для населення є 1,06 гривні/ кВт-год (з ПДВ).

Нагадаємо, з квітня 2011 року НКРЕ підвищила тарифи для населення на 15%. Тоді тариф на електроенергію для населення при споживанні менше 150 кВт-година на місяць підвищився до 28,02 коп. / кВт-год, при споживанні понад 150 кВт-год тариф підвищився до 36,48 коп. / кВт-год.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути