chrome firefox opera safari iexplorer

Донецька область приєдналася до Ростовської

21 жовтня 2011 о 00:25

Донецька область стала офіційним членом Єврорегіону «Донбас». Відповідний пакет документів 19 жовтня підписав губернатор Андрій Шишацький і голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк.

Міжнародна асоціація Єврорегіон «Донбас» була створена в 2010 році з ініціативи влади Луганської та Ростовської областей (Росія).

«Єврорегіон „Донбас“, який об'єднує 11,5 млн жителів трьох областей, є найактивнішим подібним об'єднанням на території Росії та Україні. Головне, заради чого ми об'єдналися, — це реалізація конкретних проектів в економіці та соціальній сфері. І кращим результатом роботи має стати підвищення якості жителів на наших територіях», — заявив на зустрічі в Донецьку губернатор Луганської області Володимир Пристюк.

За словами губернатора Донецької області, одним з головних напрямків роботи асоціації стане реалізація екологічної програми з очищення річки Сіверський Донець. Також влада трьох областей має намір розвивати інфраструктуру в прикордонних районах і спростити митні процедури на кордоні.

Раніше лідер Компартії Росії Геннадій Зюганов оголосив, що комуністи розпочинають відродження Радянського Союзу з Донеччини.

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути