chrome firefox opera safari iexplorer

Київська область відмовилася ділитися з Києвом своєю територією

23 січня 2013 о 14:31

Київська обласна державна адміністрація вважає провокаційною заяву комісії Київської міської ради з питань екологічної політики про те, що межі Києва планується розширити за рахунок земель Київської області.

Про це сказано в повідомленні прес-служби КОДА, повідомляє Ukranews.

«Депутати Київської міської ради поширили повідомлення про те, що розроблено проект землевпорядження, яким нібито передбачається збільшити територію Києва за рахунок селищ і районів Київської області. Повідомляємо, що ця інформація має провокаційний характер і спрямована на популяризацію окремої фракції в Київраді», — сказано в повідомленні.

В обласній адміністрації переконані, що питання територіальних змін має порушуватись не в однобічному порядку, а з урахуванням інтересів громад.

Обладміністрація також повідомила, що на сьогодні створено робочі групи на рівні керівників Києва й Київської області, покликані врегулювати питання територіальних меж столиці й області.

Як повідомлялося, постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики 22 січня схвалила проект землевпорядкування щодо встановлення й зміни меж Києва.

Він передбачає затвердження території столиці площею 84,9744 тис. га й зміну території районів Київської області, зокрема зменшення Броварського району на 70,2 га, Бориспільського — на 799,4 га, Вишгородського — на 863 га, Ірпінської міськради — на 87,9 га, а також збільшення Обухівського району на 417,3 га й Києво-Святошинського — на 13,8 га.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути