chrome firefox opera safari iexplorer

Фольк-студія запрошує на майстер-класи з народних ремесел

15 жовтня 2011 о 08:52

У творчій майстерні фольк-студії «Правиця», щосуботи о 14:00 починають діяти різні майстер-класи з народних ремесел для дорослих та дітей від 9 років.

Три суботи поспіль ( 22.10,29.10 та 05.11) будуть художні майстерні від молодої талановитої художниці Марисі Рудської.

Курс із трьох занять — «Петриківський розпис»

1. Вступ. Коротка історія явища з демонстрацією відомих робіт. Основи техніки. Простий малюнок-тренування на тему традиційних рослинних орнаментів. Пояснення символіки використаних в орнаментах рослин.

2. Сакральні рослини української культури. На початку коротка розповідь про рослини-символи (дуб, калина, вишня, барвінок, чорнобривці, та інш.) Розповідь про основні композиційні правила петриківського розвису. Формування власної композиції або робота з запропонованими зразками.

3. Дерево життя. Розповідь про символіку дерева життя. Використання цього символу українцями. Малювання власного дерева життя.

Відвідувачі творчої майстерні пригощатимуться смачним чаєм з карпатських трав!

Записатися на заняття можна за телефоном: 098 667 01 77 або admin@pravytsya.com
м. Київ, вул. Басейна, 9а, оф.15

Новину додала Pravytsya

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути