chrome firefox opera safari iexplorer

Наступного року в Україні може спалахнути епідемія кору

31 жовтня 2011 о 14:27

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, представництво Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні допускає зростання захворюваності на кір в Україні в 2012 році.

У країнах Європи вже спостерігається зростання захворювання на кір, заявив заступник голови представництва ВООЗ Ігор Поканевич. Він зазначив, що зростання захворюваності пов'язано із циклічністю кору, що активізується приблизно раз на 6 років.

Поканевич повідомив, що європейські країни вживають зараз заходів для зниження захворюваності, зокрема доводять рівень вакцинації населення від кору до 95%.

В Україні вже закупили необхідну кількість вакцин, заявив головний фахівець Управління громадського здоров'я й санітарно-епідеміологічного благополуччя населення МОЗ Сергій Платов. «На сьогоднішній день ми закупили близько мільйона доз проти кору-паратиту-краснухи. Ту кількість вакцин, яку потрібно, ми забезпечили», – зазначив він. Ці вакцини бельгійського виробництва використовують у багатьох європейських країнах, і це підтверджує їх високу якість, зауважив Платов.

За даними Міністерства охорони здоров’я, цього року в Україні спостерігається низький рівень захворюваності на кір: зареєстровано 134 випадки, при цьому 93% з них – у Західній Україні.

Розділи: Здорова