chrome firefox opera safari iexplorer

Епідемія кору може перекинутися на столицю

16 січня 2012 о 16:15

Збільшення випадків захворювання на кір найближчим часом прогнозують лікарі. Це пов'язують зі скасуванням карантину у школах Львівської та Івано-Франківської областей, а також з масовим поверненням додому туристів з заходу — де є підтверджені випадки кору - на схід країни.

Загалом, в Україні на кір захворіло 883 особи. У столиці жодного випадку захворювання офіційно не зафіксували. Київська санітарно-епідеміологічна служа повідомляє про сім імовірних випадків, але остаточний діагноз фахівці встановлять після лабораторних досліджень.

Федір Лапій, головний дитячий імунолог м. Києва: "Київ — місто студентське. Чимало є тих, хто виїжджає додому і повертається з тих-таки західних областей. Ми можемо говорити про те, що процес поширюється із заходу на схід. Київ — у центрі, і тому можна прогнозувати, що вірус до нас був завезений чи завозиться із західних регіонів". 

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути