chrome firefox opera safari iexplorer

Цьогоріч відреставрують палац Любомирських

10 жовтня 2011 о 14:35

У Львові компанія «Ренесанс» має відреставрувати цього року фасад палацу Любомирських зі сторони площі Ринок. На це виділено 760 тис. грн із міського бюджету. Про це 10 жовтня повідомив в. о. начальника управління капітального будівництва Львівської міської ради Ігор Фалюта.

В. о. начальника управління капітального будівництва Львівської міської ради також повідомив ZAXID.NET, до початку реставраційних робіт було відремонтовано каналізацію, водопостачання будівлі. Ці роботи виконував «Львівводоканал».

Зараз працівники «Ренесансу» розчищають фасад. За інформацією Фалюти, цьогоріч фірма має виконати реставрацію фасаду, вікон та підсилити опори даху будівлі. 10 жовтня у Галицькій райадміністарції відбудеться робоча нарада, під час якої дискутуватимуть, як проводити реставрацію вікон – на місці, чи таки частину із них замінювати.

Загалом, проект реставрації, виконаний інститутом «Укрзахідпроектреставрація», передбачає реставрацію і фасаду з боку вулиці Руської. Її, як повідомив І.Фалюта, будуть проводити у наступному році.

Також передбачено провести реставрацію кутових елементів декору на будинку. Як зазначив І.Фалюта , дискутується питання, де проводити реставрацію: на будівлі, чи в майстерні.

Зазначимо, що у будинку №10 на пл. Ринок у Львові зараз діє Музей етнографії. Будинок – пам’ятка національного значення, Палац Любомирських, 17 століття. Наприкінці ХІХ століття тут розташувалося товариство «Просвіта», а в 1941 році з балкону був проголошений Акт відновлення української державності і сформований уряд Я.Стецька.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути