chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відзначили 148-річчя з дня народження Євгена Петрушевича

03 червня 2011 о 12:13

У Львові 3 червня з нагоди 148-ї річниці від дня народження Президента Західноукраїнської Народної Республіки Євгена Петрушевича відбулося покладання квітів до його могили на Личаківському цвинтарі.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, у церемонії взяли участь заступник начальника управління соціально-культурної діяльності Львівської обласної ради, депутат Львівської обласної ради Андрій Холявка, начальник управління внутрішньої політики Львівської ОДА Роман Кураш, начальник управління культури Львівської міської ради Андрій Вороновський, представники ЛОДА, представники громадських ветеранських організацій та Пласту.

Як зазначив заступник начальника управління соціально-культурної діяльності Львівської обласної ради Андрій Холявка, Євген Петрушевич — непересічна постать в історії України, особливо, в історії Галичини. Це людина, на плечі якої впав один із найтяжчих тягарів того часу і найбільша відповідальність, оскільки він став на чолі Західноукраїнської Народної Республіки.

У всіх досягненнях, якими може похвалитися Західноукраїнська Народна Республіка, а це досягнення немалі, як, наприклад, розбудова державного апарату, вертикалі влади, систематична розбудова армії, велична заслуга лежить персонально на Євгенові Петрушевичу. Андрій Холявка наголошує, що сьогодні ми повинні пам'ятати, вшановувати і вчитися у таких людей, як Євген Петрушевич, і робити висновки з історії.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути