chrome firefox opera safari iexplorer

Відтепер одруження стало дешевшим

06 жовтня 2011 о 09:20

Кабінет міністрів виключив з переліку платних послуг, що надаються органами реєстрації актів громадянського стану - РАГСами, подачу заяв на одруження.

Також з переліку платних послуг РАГСів уряд виключив прийом заяв про внесення змін в актові записи громадянського стану, поновлення й анулювання цих актів за межами РАГСу; ксерокопіювання, ламінування документів, що видаються РАГСом; виконання запитів РАГСів у день їх надходження.

Крім того, Кабмін скасував плату за розгляд заяв про внесення змін в актові записи громадянського стану, їх поновлення й анулювання, термінову зміну РАГСом ім'я за місцем подачі заявки, розгляд і виконання справ (повідомлень) про внесення змін в актові записи громадянського стану, термінове поновлення й анулювання актових записів, а також перевірку вірогідності документів про держреєстрацію актів громадянського стану для подальшого використання в іноземних державах.

РАГСи тепер будуть стягувати плату лише за організацію й проведення індивідуальних обрядів державної реєстрації шлюбу й народження з використанням різних елементів урочистостей, за надання кур'єрських послуг, за здійснення правової допомоги з одночасним складанням заяв для вирішення питання про повторну видачу свідоцтв та інших документів.

Відомство підкреслює, що метою скорочення платних послуг РАГСів було їх упорядкування й формування єдиного для всієї системи переліку платних послуг для виключення корупційних проявів серед працівників РАГСів.

Нагадаємо, у липні Мін'юст встановив плату за організацію й проведення індивідуальних обрядів державної реєстрації шлюбу з використанням різних елементів торжеств Центральним РАГСом Києва з державним центром розвитку сім'ї у святкові й вихідні дні в розмірі 390 гривень.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути