chrome firefox opera safari iexplorer

За два тижні почнуть будувати залізницю «Бориспіль-Київ»

13 жовтня 2011 о 11:14

Будiвництво залiзничної гілки вiд Києва до мiжнародного аеропорту «Бориспiль» може розпочатися упродовж двох тижнів.

Про це заявив голова Державного агентства з iнвестицiй та управлiння нацiональними проектами («Укрнацпроект») Владислав Каськiв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

«Ми буквально днями чекаємо на пiдписання останнього документа – технічної угоди, пiсля чого надiйдуть кошти вiд китайського „Ексiмбанку“. Таким чином, ми до кiнця цього року розпочнемо органiзацiйнi роботи – підготовку майданчикiв, примiщень, технiчних умов для роботи. Очiкуємо офiцiйного оголошення про початок будiвництва протягом двох тижнiв», — сказав вiн.

За словами Каськiва, термiн будiвництва становитиме 18 мiсяцiв вiд моменту офiцiйного початку.

Крiм того, вiн зазначив, що кошторис проекту може бути переглянуто: «Нинi ми навмисно, щоб оптимiзувати усi витрати на цей проект iз державного бюджету, замовили контрольне технiко-економiчне обгрунтування. Думаю, за мiсяць-пiвтора уточнимо цифри».

За його словами, довжина залiзничної вiтки за пiдсумками вже проведеної оптимiзацiї становитиме не 18 км, як планувалося ранiше, а 4,9 км.

Крім того, розглядається можливiсть скорочення довжини перонiв на станцiях у зв'язку з можливою експлуатацiєю двоповерхових потягiв.

Як вiдомо, Україна та Китай 20 червня 2011 року пiдписали остаточний контракт про надання кредиту у розмiрі $372,31 мільйона пiд державнi гарантiї для будiвництва залiзниці мiж Києвом та аеропортом «Бориспiль».

Рамкова угода, укладена мiж ДП "Мiжнародний аеропорт «Бориспiль» i Китайською нацiональною корпорацiєю машинної iндустрiї та генеральних пiдрядiв у вереснi 2010 року, дає змогу Українi отримати кредитне фiнансування обсягом до $1 мільярда. Вона передбачає будiвництво залiзницi протяжнiстю 8 км вiд Києва до аеропорту «Бориспiль», будiвництво чотирьох вокзалiв i забезпечення залiзницi електропоїздами.

«Укрнацпроект» оцiнює вартiсть будiвництва залiзничного сполучення мiж Києвом та аеропортом «Бориспiль» у 2,979 мільярда гривень.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути