chrome firefox opera safari iexplorer

За вересень українську Вікіпедію переглянули рекордні 34,4 млн. разів

12 жовтня 2011 о 13:40

 У вересні українська Вікіпедія досягла рекордного кількості відвіданих за місяць сторінок — 34,4 млн. Це на 10,3 млн, або на 43% більше порівняно з вереснем 2010 року. Про це УНН повідомили у прес-службі «Вікімедіа Україна».

За темпами зростання популярності Українська Вікіпедія на третьому місці у світі серед 25 найбільш відвідуваних Вікіпедій після китайської та індонезійської.

За розміром українська Вікіпедія в 2011 році перейшла у світовому рейтингу з 16 на 14 місце. Згідно з даними проекту «Вікіпедія:Перегони» у вересні в українській Вікіпедії було створено 5 453 статті, або 182 статті в середньому за день. Розрив з каталонською Вікіпедією, яка зараз на 13-му місці, за місяць скорочено з 39 до 36 тисяч статей.

Якщо кількість людей, котрі протягом місяця не лише переглядають, але й редагують Вікіпедію, збільшиться лише втричі від теперішніх приблизно 1700 до 5 000, то український розділ Вікіпедії швидко увійде в десятку найбільших Вікіпедій світу. Створюють і покращують статті у Вікіпедії пересічні громадяни, жодну інформацію тут не можна видалити безповоротно. Юрій Пероганич, директор «Вікімедіа Україна» закликав: «Будьте сміливими, поправте хоч одну статтю у Вікіпедії — залиште свій слід у культурі».

Довідка. «
Вікімедіа Україна» — неприбуткова громадська організація, відділення Фонду «Вікімедіа» в Україні. Організація сприяє розвиткові Вікіпедії в Україні та збирає для цього добровільні пожертви. Вікіпедія — вільна інтернет-енциклопедія, яка підтримується Фондом «Вікімедіа». Вікіпедія та інші проекти Фонду «Вікімедіа» мають більше 422 мільйонів унікальних відвідувачів на місяць, що робить їх п'ятим найпопулярнішим у світі веб-ресурсом (comScore, вересень 2011). 19,8 мільйона статей Вікіпедії 282 мовами, з яких 319 тисяч статей українською, написані у співпраці більше 100 000 добровольців з усього світу.