chrome firefox opera safari iexplorer

Cтартував щорічний Всеукраїнський чемпіонат комп’ютерних талантів

03 листопада 2011 о 08:59

Найбільший відкритий чемпіонат для талановитої молоді, яка захоплюється ITтехнологіями, проводиться вже вчетверте з ініціативи Комп’ютерної академії «Шаг» і охоплює 13 міст України.

У 2010 році конкурс зібрав більше 5,5 тисячі учасників. Кількість цьогорічних досягла майже 2 тисяч і зростає щогодини.

Проект заснований ще в 2008 році з орієнтацією на молоде і прогресивне покоління, яке прагне проявити і реалізувати свої здібності у сфері ITтехнологій, дизайну та комунікацій. Тема конкурсних робіт чемпіонату «Золотий байт» на 2011 рік — «Новітні технології, які можуть допомогти вирішити сучасні проблеми в Україні».

«Золотий байт» проходитиме в три етапи. До участі в конкурсі запрошуються усі талановиті студенти та випускники українських навчальних закладів. Для цього необхідно пройти реєстрацію на сайті до 15 грудня і виконати перше онлайн-завдання. Участь у конкурсі є безкоштовною. При цьому цьогорічний призовий фонд змагань становить 500 тисяч гривень.

До того ж, слід зазначити, чемпіонат передбачає як особисту, так і командну участь у визначених номінаціях. Молоді комп’ютерні генії можуть спробувати себе у наступних номінаціях: «Юний Джедай», Windows Phone Jazz, «Мобільні технології», «Магістр проектів», «Навігатор мереж», «Кібермайстер», «Кліпмейкер», «Папараці», «Вебмайстер», «Король креативу» і «Фристайл». Номінації охоплюють усі основні напрямки ITпрограмування для десктопних систем та мобільних платформ, розробку ігор, створення веб­сайтів та управління мережами.

«Метою нашого чемпіонату є пошук талановитої молоді на різних етапах конкурсу, в усіх регіонах країни. Це надзвичайно важливий конкурс, оскільки він розвиває інтернет­технології в Україні, а також по завершеннi змагання наші переможці представлятимуть уже вкотре Україну на міжнародному конкурсі з ІТтехнологій «Imagine Cup2012», де вони щоразу посідають призові місця. Цього разу ми сподіваємося, що переможці «Золотого байта» посядуть на міжнародному рівні лише перші та другі сходинки», — зазначила у коментарі «УМ» організатор конкурсу, керівник департаменту PR Комп’ютерної академії «Шаг» Альбіна Лейва.

Також серед основних завдань конкурсу вагоме місце посідає звернення уваги нового покоління на проблеми людства, про які йдеться в Декларації тисячоліття Організації Об’єднаних Націй: мир, безпека, охорона навколишнього середовища, розвиток, здоров’я поколінь. Фінал проходитиме впродовж двох днів з 15 лютого в Києві.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути