chrome firefox opera safari iexplorer

Екологи номінують Президента на антипремію «Будяк року»

11 листопада 2011 о 14:32

Сєвєродонецька міська екологічна асоціація «Зелений світ» номінувала Президента України Віктора Януковича на присудження у 2011 році антипремії Української Гельсінської спілки з прав людини «Будяк року» у зв'язку з порушенням екологічних прав народу України.

Таким чином екологи пропонують відзначити «видатне» досягнення номінанта — ліквідацію Національного природного парку «Сіверсько-Донецький» — єдиного національного парку Луганщини.

Нагадаємо, що 11 грудня 2009 року Указом Президента України N 1040/2009 на території Кремінського району був створений Національний природний парк «Сіверсько-Донецький». Нацпарк створювався з метою охорони єдиного збереженого на території Луганської області великого лісового масиву, в якому поки що зустрічаються півтори сотні видів рідкісних рослин і до сотні видів «червонокнижних» тварин.

Вже у 2010 році після обрання Президентом Віктора Януковича Кремінська районна рада звернулась із позовом до Вищого адміністративного суду України про визнання незаконним цього Указу попереднього Глави держави. Оскільки, мовляв, райрада проти створення на території району природного парку.

20 жовтня 2010 року Президент Янукович у своїй заяві до суду з цим позовом погодився, на підставі чого суд визнав Указ Віктора Ющенка про створення Національного парку «Сіверсько-Донецький» незаконним.

У зв’язку з цими подіями, сєвєродонецькі екологи вважають, що рішення райради і Президента спрямовані на створення в заповідних Кремінських лісах «великого закритого мисливського господарства для царських утіх нинішніх володарів Україні».

Підготувала Майя Заховайко, «Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути