chrome firefox opera safari iexplorer

42 тисячі українців готові подати до суду на Президента Януковича

23 липня 2012 о 12:41

Станом на сьогодні 42380 осіб заповнили заяви про приєднання до судового позову проти президента Януковича в рамках всеукраїнської акції «Україна проти Януковича». Про це УНН повідомили у прес-службі «Фронту змін».

Окрім цього, підписами під листівками «Україна проти Януковича» акцію підтримали 80600 людей.

Про розгортання акції «Україна проти Януковича» Об’єднана опозиція «Батьківщина» оголосила 16 липня. Вона звертається до Вищого адміністративного суду України з позовом проти президента Януковича. Позивачем від імені Об’єднаної опозиції є Арсеній Яценюк.

Розділи: Суспільство

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути