chrome firefox opera safari iexplorer

Львів замість Полтави готовий встановити пам’ятник Мазепі

10 листопада 2011 о 14:35

Сьогодні під час сесії Львівської міської ради до мера Львова А. Садового звернувся депутат «свободівець» Богдан Галайко, який попросив встановити у Львові пам’ятник гетьманові Івану Мазепі.

За словами Галайка, під вплив бюрократичних перешкод та бездіяльності потрапило питання встановлення пам’ятника Мазепі у Полтаві, де за два роки цього не спромогися зробити. Депутат заявив, що полтавська міська влада й міський голова фактично самоусунулись від вирішення цієї проблеми.

Як розповів директор комбінату, де зберігають пам’ятник гетьману, до нього уже зверталися представники кількох міст України з пропозицією встановити постамент у них. Відтак «Свобода» запропонувала меру поставити цей пам’ятник у Львові на вул. Мазепи між будинками 23 і 25.

Зі свого боку Андрій Садовий зазначив, що ідея хороша. Однак, зазначив, що потрібно підтримати Полтаву. Відтак він пообіцяв завтра зателефонувати до мера Полтави і з’ясувати, чому питання із встановленням пам’ятника затягується. І, якщо треба, Львів може допомогти полтавчанам.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути