chrome firefox opera safari iexplorer

Рекордні 207 пар станцювали коломийку

07 листопада 2011 о 13:46

У рамках Всеукраїнського молодіжного форуму «Молодь – нова еліта нації» учора, 6 листопада, у м. Коломиї, на площі біля ратуші, встановили новий рекорд України – 207 пар виконали найвідоміший на Прикарпатті танець – «коломийку».

Про це ЗІКу повідомили у Молодіжній адміністрації Івано-Франківської області.

На свято зібралась не тільки молодь Прикарпаття, але й гості з усіх куточків України – від Донецька до Львова.

Представник Книги рекордів України Олег Іваненко привітав усіх рекордсменів з встановленням рекорду.

Свято завершилось концертною програмою за участі заслуженої артистки естрадного мистецтва Оксани Микицей, фіналістки «Міжнародного конкурсу дитячої пісні «Євробачення 2011» Марти Квочак та інших артистів Прикарпаття.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути