chrome firefox opera safari iexplorer

Цьогорічний День Києва обійдеться в рекордні 10 мільйонів гривень

12 березня 2012 о 09:27

Народне гуляння на День Києва цього року обійдеться в 9-10 мільйонів гривень.

Про це заявив заступник голови Київської адміністрації Леонід Новохатько, пише УНІАН.

Це найбільша сума за всі роки, наприклад, торік було витрачено близько 6 мільйонів.

Тим часом, представник держадміністрації зауважив, що зазвичай кошти на святкування дають спонсори.

Цього року киян чекає грандіозний музичний феєрверк, який підготують китайці. Днями фахівці з КНР вже прилетіли до Києва. Обіцяють, що феєрверк буде виконаний за новітніми технологіями, і на небі запаляться фігури із зображенням Києва.

«На Оболонській набережній теж влаштують шоу феєрверків з 3D лазерним шоу. Туди зможуть під`їхати жителі Троєщини. Це буде вперше. Так зроблено тому, що Лівий берег – теж столиця, і свято повинне бути для всіх. Минулого року подібний фестиваль ми проводили біля Річкового вокзалу, зібралося стільки людей, що перекрили половину Подолу», — розповів Новохатько.

До Дня Києва влада обіцяє завершити реконструкцію Андріївського узвозу, і там планують відкрити художній вернісаж. На нього вже запрошують митців з усіх областей України.

На Співочому полі виступлять народні колективи. Там же відкриється і виставка квітів – це будуть композиції з тюльпанів.

Крім того, в одному з парків столиці проведуть фестиваль шашликів, де декілька десятків кухарів готуватимуть це блюдо за своїми рецептами.

Завершиться свято концертом на Майдані Незалежності.

Разом з тим Новохатько зазначив, що мерія збирає пропозиції киян щодо того, як провести День Києва. З понеділка на офіційному сайті мерії з`явиться спеціальний розділ «День Києва», де можна буде залишити свою ідею. Також поділитися своїми пропозиціями можна буде за телефоном 15-51.

Окрім усіх святкових заходів, пов`язаних з народними гуляннями, до Дня міста планують також завершити будівництво низки об`єктів транспортної інфраструктури. Так, обіцяють запустити розв`язку на мосту Патона, біля метро «Дніпро» (доповнення до вже існуючої), легке метро на Троєщину і відкрити музей Києва в скандальному будинку на Б. Хмельницького.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути