chrome firefox opera safari iexplorer

Держслужбовцям куплять житла на 300 мільйонів гривень

05 грудня 2011 о 16:58

Державна іпотечна установа (ДІУ) планує в 2012 році запропонувати ринку програму забезпечення житлом держслужбовців і направити на її реалізацію до 300 млн грн.

Про це повідомив глава правління ДІУ Віктор Миргородський.

«Сьогодні ми робимо упор ще й на реалізацію програми, пов'язаної з держслужбовцями — ми хочемо розробити програму із забезпечення їх житлом. Сподіваємося, що наступного року ми вийдемо з низкою програм для таких категорій населення», — сказав він.

«За програмою по держслужбовцям ми записали в плані 200-300 мільйонів гривень із запланованих 900 мільйонів гривень на рефінансування», — додав він.

При цьому Миргородський висловив упевненість в тому, що ДІУ продовжить активно працювати на ринку і після створення Агентства з рефінансування іпотеки.

«Ми не повинні один одному заважати, вони будуть більше працювати з тим портфелем, який є на сьогоднішній день, а ми будемо працювати на первинці і вторинці, видаючи кредити, а не перекуповуючи. Ми спрямовані на розвиток будівельної галузі і це будуть нові кредити» , — сказав він.

Також Миргородський зазначив, що уряд буде допомагати і фінансувати ДІУ.

«Будівельна програма буде ще мінімум як три роки працювати і фінансуватися», — додав глава правління ДІУ.

Нагадаємо, що державні Ощадбанк і Укрексімбанк, а також підконтрольні уряду Укргазбанк і банк «Київ», які стануть засновниками Агентства з рефінансування іпотеки за допомогою випуску іпотечних облігацій, мають намір до кінця 2011 року затвердити його статут.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути