chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові все ж відкриють Музей визвольної боротьби

22 листопада 2011 о 10:55

22 січня заплановано відкрити частину експозиції Музею визвольної боротьби у Львові за адресою: вул. Лисенка, 23а.

Про це ЗІК повідомив завідувач відділом визвольної боротьби України Львівського історичного музею Володимир Бойко.

Відкрита для огляду частина експозиції музею розповідатиме про визвольну боротьбу українську народу ХХ століття. Минулого року було проведено тендер на створення цієї складової експозиції.

Як розповів Володимир Бойко, заплановано ще другу чергу експозиція музею. Тут буде представлено визвольну боротьбу українського народу часів Козаччини та інших періодів. Для створення цієї експозиції буде обладнано ще одну залу у тому ж приміщенні.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути