chrome firefox opera safari iexplorer

До Дня Києва відкриють Музей історії

16 лютого 2012 о 12:01

В останні вихідні травня, до 1530-річчя заснування столиці, у місті відновить роботу Музей історії Києва.

За словами голови КМДА, Олександра Попова, незважаючи на те, що будівлю по вулиці Богдана Хмельницького, 7, подарували музею меценати, столична влада планує фінансувати внутрішні роботи.

«З бюджету Києва на ці цілі буде виділено 10 мільйонів гривень», — сказав Попов.

Заступник голови КМДА Михайло Кучук поінформував, що до 22 лютого проведуть усі експертизи будівлі, а будівельні роботи будуть завершені до 20 травня 2012 року.

У свою чергу, директор музею історії Києва Сергій Кролевець розповів, що в музеї планується облаштувати конференц-залу, де можна буде послухати лекції з історії столиці України. Тут буде працювати гардероб, касова зала та магазин сувенірів.

Крім того, в оформленні експозиції музею будуть широко задіяні мультимедійні можливості.

«Це й інформаційні бокси з сенсорними екранами, а також буде застосовуватися тривимірна подача зображення експонатів», — сказав Кролевець.

Він зазначив, що музей буде співпрацювати із приватними колекціонерами. Багато хто з них уже виявив готовність підтримати музей, надавши свої зібрання на його відкриття, заплановане на кінець травня 2012 року.

Кролевець висловив сподівання, що відвідуваність музею історії Києва складе не менше 150 тисяч чоловік на рік.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути