chrome firefox opera safari iexplorer

У Міносвіти розробляють нову систему рейтингування вишів

09 листопада 2011 о 13:33

У Міносвіти провели нараду щодо розроблення наказу Міністерства про рейтенгування діяльності вищих навчальних закладів України.

Про це повідомляє прес-служба МОНмолольспорту.

Робота проводиться на виконання пункту Указу Президента «Про Національний план дій на 2011 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Під час обговорення питання перший заступник міністра Євген Суліма доручив опрацювати існуючі документи і нормативно-правові акти Міністерства стосовно розроблення та впровадження рейтенгування.

За його словами, в першу чергу, в новому наказі мова повинна йти про впровадження національної системи рейтингового оцінювання діяльності вищих навчальних закладів на основі методики, яка стимулює підвищення якості конкурентоспроможності вищої освіти, участь вищих навчальних закладів в основних міжнародних рейтингах найкращих університетів. Також він зазначив, що потрібно опрацювати вже існуючі критерії оцінювання.

Окрім цього Євген Суліма повідомив, що планує провести нараду з ректорами провідних вищих навчальних закладів, для надання оцінки діючим документам і висловлення бачення щодо їх доопрацювання. У свою чергу, директор департаменту вищої освіти МОНмолодьспорту Ярослав Болюбаш зазначив, що «під час подачі вузами даних проблема, по-перше, полягає у недобросовісності їх підготовки. Але чим цінний наш проект рейтингу – він стимулює сучасні управлінські рішення».

Також директор департаменту запропонував створити робочу групу для опрацювання цього питання, результати роботи якої ляжуть в основу нового наказу Міністерства.

Перший заступник міністра Євген Суліма зазначив, що в робочу групу повинні ввійти представники Міністерства, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, а також представники груп вищих навчальних закладів Києва, Харкова, Дніпропетровська, Донецька та Львова.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти Освічена

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути