chrome firefox opera safari iexplorer

До 15 жовтня Міносвіти хоче зареєструвати нові правила прийому до вишів

15 вересня 2012 о 10:07

До 15 жовтня Міністерство освіти планує зареєструвати у Міністерстві юстиції нові правила прийому до вищих навчальних закладів у 2013 році.

Як передає УНІАН, про це під час круглого столу щодо підсумків цьогорічної вступної кампанії повідомив заступник директора Департаменту вищої освіти, начальник Відділу інформаційно-аналітичної роботи Міносвіти Микола Фоменко.

Він нагадав, що міністр освіти Дмитро Табачник підписав наказ про створення робочої групи, яка працюватиме над умовами прийому до вищих навчальних закладів у 2013 році.

За словами М.Фоменка, у нових правилах прийому будуть враховані ті позиції, які цього року могли двояко трактуватися. Зокрема, планується детальніше розписати процедуру зарахування абітурієнтів. Він повідомив, що з грудня оновлені умови прийому мають з’явитися на сайтах вищих навчальних закладів.

Загалом же, сказав М.Фоменко, кардинальних змін у нових умовах прийому не буде. На його переконання, цьогорічна вступна кампанія пройшла успішно, а робота системи електронного вступу абсолютно виправдала себе. М.Фоменко наголосив, що з 2 січня 2013 року розпочнеться реєстрація на складання тестів зовнішнього незалежного оцінювання, яке наступного року пройде з 3 по 27 червня.

Він повідомив, що ЗНО-2013 складатиметься із 11 тестів – додадуть перевірку знань зі світової літератури. Також М.Фоменко зазначив, що орієнтовна кількість вступників у 2013 році становитиме близько 315 тисяч.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути