chrome firefox opera safari iexplorer

Правила прийому вже оприлюднила переважна більшість вишів

04 лютого 2011 о 16:34

З більш ніж 350 вищих навчальних закладів України ІІІ-ІV рівнів акредитації правила прийому абітурієнтів у 2011 році не оприлюднили тільки 38 навчальних закладів.

До завершення реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання, що дає право на вступ до вищих навчальних закладів України у 2011 році, залишається менше місяця, однак деякі виші досі не оприлюднили власні правила прийому абітурієнтів.

Зазначимо, правила прийому мають бути оприлюдненні вищими навчальними закладами з метою своєчасного інформування учасників ЗНО про умови прийому в 2011 році, у тому числі про переліки конкурсних предметів, визначених для вступу на відповідні напрями підготовки (спеціальності) кожного навчального закладу.

Відповідно до результатів моніторингу офіційних інтернет-сторінок та веб-сайтів вітчизняних вищих навчальних закладів, на предмет оприлюднення умов вступу у 2011 році, що був проведений «Osvita.ua», умови прийому не оприлюднили переважно вищі навчальні заклади приватної форми власності, а також державні навчальні заклади, що не належать до сфери підпорядкування Міністерства освіти і науки.

З 38 вищих навчальних закладів, що не оприлюднили правила прийому, третина (13 вузів) знаходяться у Києві. У Львові та Львівській області правила прийому не оприлюднили 4 виші, стільки ж у Київській області. У Донецьку та Івано-Франківську по три таких вузи. Решта приходиться на інші регіони України.

Слід зазначити, що в країні є вищі навчальні заклади, що не мають власних веб-сторінок у мережі, а також виші, що не підтримують власні сторінки в актуальному стані, в т.ч. не повідомляють про плани проведення вступної кампанії цього року, таких близько 3%.

Також в країні вперше оприлюднено інформацію про укрупнення вищих навчальних закладів. Так, у повідомленні, оприлюдненому на сайті Київського інституту інвестиційного менеджменту, йдеться про те, що в результаті відповідних домовленостей інститут увійде до структури Міжрегіональної академії управління персоналом.

Моніторинг не охоплював відокремлені підрозділи, філії та інші структурні представництва вищих навчальних закладів в різних регіонах.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти Освічена

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути