chrome firefox opera safari iexplorer

У Міносвіти хочуть закрити понад 70 вишів до кінця року

16 грудня 2014 о 16:57

У Міністерстві освіти і науки хочуть до кінця року закрити ще понад 70 вищих навчальних закладів.

«Зараз у нас близько 300 вищих навчальних закладів. Ми висуваємо різні претензії до тим університетам, які, ми бачимо, що не відповідають ліцензійним умовам. І тому до кінця року ще близько 70 університетів можуть зникнути», — заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

За словами міністра, закриття вузів не повинно створити значних проблем викладачам і студентам, так як зможуть перейти в інші навчальні заклади,

Також Квіт нагадав, що згідно із законом «Про вищу освіту» кількість вищих навчальних закладів зменшилася.

«Зараз ми вже відсікли заклади так званого I-II рівня акредитації. Коледжі перестають бути вищими навчальними закладами. Є частина коледжів, які увійшли у структуру університетів. Тому вони повинні визначитися, чи будуть ставитися до середньої освіти, професійному, і безпосередньо працювати на ринку праці або вони залишаться структурою університетів», — додав він.

Раніше повідомлялося, що Міносвіти може забрати ліцензії у понад 50 вишів.

Раніше ZN.UA повідомляв, що 25 листопада Акредитаційна комісія при МОН анулювала ліцензію Приватного вищого навчального закладу «Київський університет культури», засновниками якого є ректор Михайло Поплавський і його син.

Джерело: DT.ua
Розділи: Новини освіти

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути