chrome firefox opera safari iexplorer

Цього року в Україні можуть закрити 143 школи

01 квітня 2013 о 14:34

На сьогодні спостерігається необґрунтоване скорочення мережі навчальних закладів в Україні. Про це під час засідання погоджувальної ради сказала народний депутат України, голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич, передає кореспондент УНН.

Зокрема, вона наголосила, що Комітет з питань науки і освіти зібрав дані з облдержадміністрацій щодо планування закриття навчальних закладів в цьому році.

“За даними облдержадміністрацій, які є на сьогодні у профільному парламентському комітеті, протягом року планується закриття щонайменше 143 шкіл, в яких навчається понад 3 175 учнів і при цьому будуть звільнені майже півтори тисячі вчителів, а держава заощадить 44,6 млн грн”, — розповіла народний депутат.

Л.Гриневич наголосила. що вчителі, які скорочуються на селі, не мають шансів знайти іншу роботу.

Нагадаємо, 26 лютого народними депутатами України Сергієм Лабазюком, Степаном Іваховим та Сергієм Мартиняком зареєстрований проект Закону “Про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів”.

У проекті Закону йдеться про те, щоб вважати неприпустимим закриття загальноосвітніх навчальних закладів через брак коштів на їх утримання.

Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути