chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти змінило правила вступу до вишів

06 червня 2013 о 08:34

Міністерство освіти і науки України своїм наказом №502 внесло зміни до правил вступу у вищі навчальні заклади. Зокрема тепер виші мають право приймати випускників шкіл одразу на другий курс.

Тепер особи, які «здобули повну загальну середню освіту для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста» мають право вступити на другий курс вишу.

У роз’ясненнях Департаменту вищої освіти МОН зазначено, що прийом може здійснюватися на вакантні місця ліцензованого обсягу відповідної спеціальності на конкурсній основі.

Такі вступники подають заяви про участь у конкурсному відборі на навчання у строки, визначені правилами прийому до ВНЗ.

Також умови прийому доповнено пунктом про здобуття освіти за другою спеціальністю. Тепер виші матимуть право приймати на навчання осіб, які здобули базову або повну вищу освіту, для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста або бакалавра за іншим напрямом підготовки (спеціальністю).

Це можливо у межах вакантних місць ліцензованого обсягу, відповідно до правил прийому до вищого навчального закладу.

Нагадаємо, в Україні тестуваннями з хімії стартувало зовнішнє незалежне оцінювання. Цьогоріч під час технологічної перерви на зовнішньому незалежному оцінюванні школярів будуть обшукувати за допомогою металодетектора.

Планується, що 65 тис. учасників ЗНО складатимуть тести мовами нацменшин.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини освіти

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути