chrome firefox opera safari iexplorer

У Вінниці з'явиться музей трамваю

03 листопада 2011 о 09:49

За два роки — до 100-річчя від започаткування руху трамваїв у Вінниці — трамвайно-тролейбусне управління планує відкрити музей.

Як повідомив виданню «Вінниччина» головний інженер ВТТУ Михайло Луценко, в музеї буде представлено до десяти вагонів різних поколінь: від копії першого вагона «MAN» до тих, що нині перевозять городян.

У планах Вінницького ТТУ реставрувати вагони, що вже давно не використовуються на маршрутах. Зокрема, один із найстаріших німецьких трамваїв «Гота», який експлуатувався у 60-70 роках минулого століття. А також випадково знайдений трамвай «Nivelles», який возив вінничан на зорі трамвайної ери, а потім був перероблений під сарай у дитячому таборі.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути