chrome firefox opera safari iexplorer

Українську збірну до Євро-2012 одягнули в етностилі

08 листопада 2011 о 14:43

7 листопада 2011 року у Києві Федерація футболу України та компанія adidas представили нову форму національної збірної команди України з футболу сезону 2011/12, в якій команда виступить на Євро-2012.

Важливо, що вперше гравці збірної вийдуть на поле у новій формі 11 листопада у товариському матчі проти збірної Німеччини.

Нове ексклюзивне екіпірування збірної України з футболу розроблене із застосуванням передових технологій та оригінального дизайну, що ввібрав у себе чоловічі символи-обереги нашого народу.

Родзинкою футболки стала виділена на грудях широка смуга, обрамлена жовто-блакитним орнаментом, що імітує вишивання «хрестиком». Всередині смуги — малий герб України, а також візерунки у вигляді вишитого дубового листя, символ, що традиційно наносили на чоловічі вишиванки, які відправлялися захищати рідну землю.

Фото ukraine2012.gov.ua

Кольори національного прапора також присутні на комірцевій канві футболки, окантовці шортів та логотипі Федерації футболу України. Ззаду, в зоні комірця, також розміщений герб України та заклик-гасло «Україно, вперед!».

Показати нову форму поціновувачам від футболу вийшли члени української збірної Анатолій Тимощук, Артем Мілевський, Денис Гармаш, Сергій Назаренко, Олексій Гай, Андрій Ярмоленко, а також тренер національної команди Олег Блохін.

Після виходу у новій формі Анатолій Тимощук в коментарі Інформаційному центру «Україна-2012» зазначив, що важливим є не просто вигляд форми футболіста, а й комфорт і національні ознаки.

«У формі є національні традиції – українські кольори та орнамент. Хоча символи-обереги не дуже видно, але все одно вони біля серця, вони є лицем нашої команди. Я вважаю нову форму комфортною, модною. У такому екіпіруванні не соромно відстоювати честь країни. А на чемпіонаті, який ми приймемо вдома, це дуже важливо. Ми сподіваємось на підтримку всієї України. А результат гри і підтримка українців – взаємопов’язані», — зауважив Анатолій Тимощук.

Про значення футболки збірної багато говорили і футболісти, і дизайнери. Це перше, що бачать суперники та мільйони фанатів у всьому світі. На додачу, футболка символізує не тільки команду гравців, але й країну, кожного представника цієї нації. Одягаючи футболку під час матчу збірної, кожен уболівальник стає дванадцятим гравцем української команди та доводить, що він вірить в команду, у всіх футболістів, він вірить в Україну.

«Ми раді представити нову екіпіровку, в якій гравці виступлять на домашньому чемпіонаті Євро-2012. У цьому році при виробництві форми ми використали українські традиційні елементи та втілили їх у дизайні екіпірування. Впевнений, що, граючи в цій формі, футболісти будуть відчувати гордість за свою країну, і покажуть все, на що вони здатні», — підкреслив Ніколас Штегельман, директор ДП «Адідас-Україна».

Презентація екіпіровки національної збірної з футболу пройшла під гаслом «Ми віримо!» від імені усіх вболівальників збірної України, кожен з яких хоче, щоб наші гравці досягли успіху на Євро-2012. У заході взяли участь гравці основного складу збірної, друзі Євро, тренери та відомі спортсмени, а також зірки шоу-бізнесу.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути