chrome firefox opera safari iexplorer

З'явиться перший атлас країн СНД

18 листопада 2011 о 10:02

Міждержради Співдружності незалежних держав з геодезії, картографії, кадастру та дистанційного зондування Землі прийняв рішення про створення атласу СНД. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Виконавчого комітету СНД, передає УНН.

Зазначається, що метою створення атласу є надання в наочному і систематизованому вигляді інформації про держави — учасниці СНД, у тому числі про природні ресурси та унікальні природні об'єкти на територіях країн Співдружності, досягнення в області економіки, культури, розвитку туризму і відпочинку.

Робочій групі доручено розробити проект концепції комплексного атласу держав-учасниць СНД до наступної сесії Міждержавної ради, яка відбудеться навесні 2012 року в Молдові.

Повідомляється, що за період майже 20-річного існування Співдружності атлас СНД створюється вперше.

Очікується, що атлас буде складатися з передмови, загального і тематичних розділів. До загального розділу пропонується включити загальногеографічні і політичну карти світу, на яких будуть виділені кольором держави — учасниці СНД; текстовий матеріал, що розкриває історію утворення СНД, мету створення організації, окремі положення статуту СНД, основні характеристики держав Співдружності (населення, площа території), умовні знаки, що використовуються в картах атласу.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути