chrome firefox opera safari iexplorer

До кінця року кір вразить півтисячі українців

13 грудня 2011 о 08:52

Захворюваність на кір в Україні зростає. На сьогодні відомо про 193-х хворих, переважно це молодь західних областей, повідомляє ТСН.

До кінця року, припускають у Мінохорониздоров'я, кір уразить до півтисячі українців. У Міністерстві охорони здоров'я закликають не легковажити і робити щеплення. Запевняють, — лише це може вберегти від інфікування.

Найбільше хворіють на Львівщині — 99 випадків. Одна з причин, як встановила комісія профільного Міністерства — люди були щеплені на початку дев'яностих, в той час вакцини були в дефіциті і часто надавались як гуманітарна допомога. У МОЗ припускають, тоді могли бути порушені умови зберігання і транспортування, це і позначилось на якості вакцин.

Головний епідеміолого МОЗ Ірина Колесникова зазначає, що їх умови зберігання і транспортування не відповідали умовам холодового ланцюга. Звичайно це могло вплинути на імуногенність вакцин якими щепили цих дітей.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути