chrome firefox opera safari iexplorer

Вчені: до 2050 року українців істотно поменшає

10 липня 2013 о 16:30

Вітчизняні вчені вважають, що населення України до 2050 року становитиме близько 36 млн осіб, а за прогнозами ООН, кількість українців і взагалі скоротиться до 33 млн.

Про це повідомила під час відеомосту "Демографічна ситуація в країнах СНД" завідувачка відділом досліджень демографічних процесів та демографічної політики Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Ірина Курило.

Ірина Курило наголосила, що в Україні з оцінками ООН не згодні.  "У нас демографічні прогнози за останні кілька років були скориговані на користь більш оптимістичних, оскільки депопуляція хоч повільно, але скорочується", — зауважила експерт.

Вона повідомила, що з 2008 року в Україні спостерігається тенденція до збільшення тривалості життя, хоча в останній рік темпи зростання сповільнилися. «Також за останнє десятиліття до середньоєвропейського рівня піднялася народжуваність. Зараз, правда, темпи її підвищення практично стабілізувалися», — зазначила Курило.

Нагадаємо, на сьогодні в Україні проживає близько 45,9 млн осіб.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути