chrome firefox opera safari iexplorer

Половина українців працюють практично за їжу

12 червня 2012 о 17:16

Майже половина громадян України витрачають на харчування понад 60% свого бюджету, це означає, що вони працюють практично за їжу.

За офіційною статистикою, реальні статки людей збільшилися лише на 7%, при цьому експерти прогнозують, що у наступні кілька років ситуація не покращиться.

Доходи українців, якщо і зростатимуть, то ще меншими темпами. Це спричинить ще більшій розрив у показниках рівня життя між нами та сусідніми країнами, повідомляє «УБР».

Причиною цьому, вказують фахівці, є сповільнення темпів росту економіки, який на сьогодні складає 2-3%.

«Для України збільшення на 2-3 % реального споживання – це дуже мало. Бо ми вже знаходимось на низькому рівні. Десь біля 10% має рости ВВП України, і рівень споживання українців. Такі темпи дозволять суспільству бути в спокої. Менші темпи будуть вести до соціальних заворушень, а може і катаклізмів», — пояснив колишній заступник голови НБУ Олександр Савченко.

Як повідомлялось, ВВП України за I квартал 2012 року виріс на 2% в порівнянні з січнем — березнем 2011 р.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути