chrome firefox opera safari iexplorer

Екстрасенси витягують з довірливих українців більше 2 млрд на рік?

09 грудня 2011 о 16:13

Експерти, які працювали над законопроектом про заборону магічних практик, підрахували, що в Україні на сьогодні «працює» не менше 60 тисяч екстрасенсів на 200 тисяч традиційних лікарів.

За їх даними, щорічно ринок ворожок та цілителів спустошує кишені українців не менш ніж на 1 млрд грн. Однак, якщо припустити, що кількість працюючих на цьому ринку дійсно близько 60 тис. осіб, то прибутки екстрасенсів явно занижені. Оскільки виходить, що кожен з них заробляє лише 16,7 тис. грн на рік, тобто менше 1400 грн в місяць.

Підрахунок від зворотного, якщо допустити, що прийнятним вважається місячний дохід 4-5 тис. грн, дасть, відповідно, місткість ринку приблизно 3 млрд грн і більше. Судячи з усього, істина знаходиться десь посередині — ворожки сукупно отримують близько 2 млрд грн на рік.

Про мільярди на ринку ворожбитів свідчать і ті суми, які провидці і астрологи витрачають на рекламу.

В одному з медіахолдингів повідомили, що 163 ведуна і ворожки, які розмістили свої пропозиції з магічної допомоги на сторінках або дуже дешевих, або зовсім безкоштовних газет, сукупно витратили на це в 2010 році 5,6 млн грн, а за десять місяців 2011 року — 4,4 млн грн.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути