chrome firefox opera safari iexplorer

На Черкащині діти продовжують отримувати подарунки від Миколая

24 грудня 2011 о 17:10

У суботу, перебуваючи на Черкащині, Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко разом з депутатом Черкаської обласної ради Володимиром Гресем відвідали Дитячий будинок сімейного типу родини Маковей у селі Подільське Золотоніського району, в якому виховуються 11 прийомних дітей.

Вихованці цього дитячого будинку серед інших були відзначені, як переможці конкурсу, який організував Фонд М.Томенка «Миколай шукає добрі справи». Нагадаємо, з 15 листопада по 15 грудня Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» спільно з депутатом Черкаської обласної ради Володимиром Гресем проводив конкурс дитячих творів, у яких дитина мала згадати та описати усі свої добрі справи, які вона зробила за останній рік. За місяць на адресу конкурсу надійшло більше сотні робіт з 21 області України, а також з Автономної Республіки Крим. Переможці отримали подарунки від Миколая.

Перебуваючи у Дитячому будинку сімейного типу родини Маковей, Микола Томенко спільно з Володимиром Гресем подарували діткам спортивний одяг та інвентар (кросівки, ковзани, ролики, санки тощо) і солодкі подарунки.

Після спілкування з родиною, Микола Томенко відзначив, що сьогодні державі треба активніше працювати в частині інформаційної та просвітницької роботи в питанні національного усиновлення. Він також назвав очевидним, що одним з пріоритетів у цьому напрямку мають бути саме дитячі будинки сімейного типу, де діти виховуються в родині.

Микола Томенко наголосив, що національне усиновлення і активна підтримка дитячих будинків сімейного має стати пріоритетом для інформаційної фінансової роботи органів місцевого самоврядування та державної фінансової підтримки.

«Україна як держава має робити все, щоб її діти виховувалися в родині і виховувалися в Україні, — наголосив Віце-спікер. — Бо попри всі переваги іноземного усиновлення та виховання в дитячих будинках чи школах-інтернатах, в цих формулах є достатньо багато ризиків».

В рамках конкурсу «Миколай шукає добрі справи» Микола Томенко також планує відвідати активних учасників конкурсу – 3-й і 4-й клас однієї зі шкіл міста Золотоноша.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути