chrome firefox opera safari iexplorer

Презентували офіційний м'яч Євро-2012

04 грудня 2011 о 09:17

Офіційний м'яч Євро-2012 «Танго 12» був урочисто представлений олімпійським чемпіоном зі стрибків з жердиною Сергієм Бубкою під час церемонії жеребкування фінальної частини чемпіонату.

М'яч опустився в руки президенту НОК просто зі стелі. Виглядало ефектно.

«Я люблю футбол і дуже пишаюся тим, що наша країна проведе такий важливий турнір», — сказав англійською зі сцени Сергій Назарович.

Попередня презентація «Танго 12» пройшла перед жеребкуванням на полі НСК «Олімпійський». Її вів DJ Паша, а гостями арени фіналу Євро-2012 були генеральний директор компанії «Adidas» Герберт Хайнер, гравець збірної Польщі і познанського «Леха» Рафал Муравскі (чемпіон Росії у складі казанського «Рубіна»), тренер збірної Іспанії Вісенте дель Боске, і голова Королівської федерації футболу Іспанії Анхель Марія Вільяр.

Вся четвірка дружно зняла з велетенського м'яча покривало і відкрила світу красеня, яким найсильніші збірні Європи гратимуть на Євро-2012.

«Сподіваюся, що зіграю цим м'ячем у матчі відкриття Євро-2012, який пройде у Варшаві, — каже Рафал Муравскі, — Ми всі з нетерпінням очікуємо старту турніру. У нас (збірної Польщі) фантастичні фанати та розкішні стадіони. Це допоможе нам вдало виступити на турнірі. Впевнений, що всі арени на Євро-2012 будуть заповнені.

Щодо „Танго 12“, то його дизайн містить українські та польські елементи», — зазначив гравець «Леха».

Герберт Хайнер зачислив Україну до фаворитів Євро-2012. Генеральний директор «Adidas» вважає, що команда Олега Блохіна у рідних стінах здатна на перемогу у турнірі. Стати чемпіоном Європи, на думку Хайнера, також найбільше шансів у Німеччини та Іспанії.

Після офіційного представлення м'яча журналісти першими змогли не тільки торкнутися його, але й зіграти у футбол. Так «Танго 12»дебютував на «Олімпійському».

На створення м'яча «Танго 12» пішло 2 роки. Він пройшов дві серії тестувань: випробування на якість гравцями (проводилося у 8 країнах за участю грандів футболу і менш відомих гравців, федерацій та клубів) і тестування в лабораторії.

Останні випробування дали можливість зробити висновок, що «Танго 12» відповідає і перевершує всі затверджені стандарти ФІФА.

«Танго 12» є одинадцятим за рахунком офіційним м'ячем, який зроблений для чемпіонатів Європи з футболу. Свою діяльність у футбольній сфері компанія почала в далекому 1963 році. За цей час для чемпіонатів Європи УЄФА було зроблено три м'ячі із серії «Танго»: Танго Рівер Плейт (1980), Танго Мундіаль (1984) і Танго Європа (1988). «Танго 12» стане четвертим в цьому списку.

М'ячем «Танго 12» гратимуть на полях під час Євро-2012. Вперше він з'явиться у матчі відкриття, який відбудеться 8 червня на «Національному стадіоні» у Варшаві. Всі федерації, які беруть участь в турнірі, отримають по 30 офіційних м'ячів для тренувань і проведення матчів протягом наступного тижня (5-12 грудня 2011), тобто за півроку до старту турніру.

М'яч «Танго 12» можна придбати в роздрібних магазинах adidas вже з 3 грудня.