chrome firefox opera safari iexplorer

Розмови по мобільному можуть значно подорожчати

12 грудня 2011 о 10:27

Провладна Партія регіонів хоче змусити мобільних операторів платити додатковий збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 7%, щоб скоротити дефіцит Пенсійного фонду.

За прогнозами учасників ринку, введення нового збору призведе до зростання тарифів, оскільки податкове навантаження на споживачів збільшиться вдвічі, пише Комерсант-Україна.

Ініціатором законопроекту є член парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, регіонал Олег Царьов.

За даними Державної служби статистики, у січні-жовтні 2011 року за чинною ставкою в 7,5% Пенсійний фонд отримав 2 млрд грн.

Варто зазначити, що це не перша ініціатива, спрямована на скорочення дефіциту ПФУ. Влітку депутати прийняли пенсійну реформу, а вже восени Кабінет міністрів пообіцяв подати до парламенту законопроекти, що запроваджують податок на багатство (800 млн грн щорічно) і 12% податок на операції з офшорами (0,93-1,98 млрд грн).

Ефект від передбачуваної легалізації зарплат для пенсійного та соціальних фондів оцінюється в 30 млрд грн, однак відповідні законопроекти також ще не подані до Верховної Ради.

Як повідомлялось, з 1 грудня поточного року, як наслідок підвищення прожиткового мінімуму, виросте мінімальний розмір пенсії. Так, мінімальна пенсія зросте до 800 гривень, що на 16 гривень більше, ніж у жовтні-листопаді.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути