chrome firefox opera safari iexplorer

Парламентські вибори можуть «подорожчати» на 80 млн грн

03 жовтня 2011 о 14:46

Впровадження змішаної системи виборів до парламенту призведе до збільшення видатків на них на 80 мільйонів гривень. Про це в інтерв’ю журналістам сказав заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера, передає кореспондент УНН.

За його словами, потрібно буде надрукувати вдвічі більше бюлетенів.

«На минулих виборах, як відомо, був один бюлетень в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі. Якщо буде змішана система, то доведеться друкувати два види бюлетенів – для виборів у загальнодержавному та одномандатному округах. Враховуючи зростання собівартості друку бюлетеня, вибори подорожчають приблизно на 80 мільйонів гривень», — додав А.Магера.

Заступник голови ЦВК також вважає недоцільним повернення змішаної системи «в умовах фінансової кризи».

Нагадаємо, що Міністерство юстиції розробило проект закону про вибори нардепів. У документі передбачено проведення виборів до Верховної Ради за змішаною системою.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути