chrome firefox opera safari iexplorer

У столичній Лаврі з першим снігом розквітнули троянди

09 грудня 2011 о 09:15

У Києво-Печерській Лаврі з першим снігом в груднірозквітнули троянди. Священики вважають це добрим знаком.

«Я п'ять років тут працюю, але ні разу не бачив, щоб троянда в грудні цвіла! Спочатку просто з'явилися кілька бутонів на двох кущах, а потім почали розкриватися!», — розповів "Комсомольській правді в Україні" головний садівник заповідника Леонід Жебровський.

Він зазначив, що вже з листопада троянди повинні перебувати в стані спокою.

«Зараз, бачите, деякі викинули бутони. Але це не нормально, я навіть не думав, що таке взагалі буває», — додав садівник.

Яскраво-помаранчева троянда розпустилася у дворі Лаври, в низині, захована від зимового вітру фасадами храмів. Рятуючи квітку від негоди, працівники парку накрили стебло і сам бутон поліетиленовим пакетом.

Священнослужителі висловили впевненість, що це справжнє диво і добрий знак.

Зазначимо, що днями подібне «диво» сталося і в Чернігові — там на центральній площі містарозквітли братки садові або, як їх ще називають, віола.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути