chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці пройшов дитячий поетичний конкурс «Надія»

21 грудня 2011 о 11:04

Дитячий поетичний конкурс «Надія» пройшов у Києві за підтримки Фонду  Миколи Томенка «Рідна країна» та видавництва «Веселка».

Конкурс «Надія» був заснований Музеєм видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Мирного, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького у 2001 році, до 130-літнього ювілею від дня народження Лесі Українки.

До участі в конкурсі запрошуються учні шкіл, гімназій, ліцеїв, вищих навчальних закладів Києва та передмістя за трьома віковими категоріями – 6-10, 11-14 та 15-18 років.

Тематика поезій – вільна. На конкурс приймалися вірші, уривки з поем, переклади поезій класиків світової літератури, байки, есе. В цьому році під час поетичного вечора прозвучали кращі твори переможців та фіналістів конкурсу у виконанні авторів. Фонд «Рідна країна» спільно з видавництвом «Веселка» відзначив переможців призами та подарунками.

Вітаючи переможців, член жюрі Микола Томенко зауважив, що «сьогодні молоді поети і письменники не потрібні київській владі і Уряду, але вони потрібні Україні та українському суспільству», тому, за його словами, Фонд «Рідна країна» вже вдруге підтримує цей конкурс.

«Не всі ці молоді люди стануть визначними поетами та письменниками, але всі вони вже точно будуть патріотами своєї країни, справжніми громадянами України. На сьогодні це важливіше, оскільки на двадцятому році незалежності ми й далі боремося за право мати власну державу, право мати Україну», — сказав Микола Томенко.

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути