chrome firefox opera safari iexplorer

Українська молодь вірить більше інтернету, ніж ТБ

16 грудня 2011 о 08:54

Українська молодь найбільше довіряє інтернету.

Про це повідомила голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім.Яременка Ольга Балакірєва, презентуючи результати соціологічного дослідження «Трансформація ціннісних орієнтацій сучасної молоді України за роки незалежності».

Так, відповідно до результатів опитування, 55% молоді довіряє більше всього інтернету як джерелу інформації, 52% — телебаченню, і 44% — пресі.

На сьогоднішній день в Україні 33% людей користуються інтернетом, і переважна більшість з них становить молодь віком до 35 років. За її словами, майже 90% студентів та більш як 70% учнів в Україні сьогодні користуються інтернетом.

«Можна сказати, що інтернет сьогодні є дуже потужним каналом інформаційного впливу, і формування і системи цінностей, і світогляду у молоді», — наголосила Балакірєва.

Соціологічне дослідження проводилось у листопаді-грудні 2011 року по всій території України методом репрезентативного опитування. Загалом було опитано 1002 респонденти у віці від 14 до 35 років. Похибка вибірки становить 1,9-3,6%.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути