chrome firefox opera safari iexplorer

Кваліфікована українська молодь тікає з країни

05 січня 2012 о 14:50

На вітчизняному ринку праці спостерігаються досить невтішні тенденції, пов'язані з відтоком за кордон кваліфікованих кадрів та молоді, рапортував заступник голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

«В Україні спостерігається, на жаль, стійка тенденція до відтоку кваліфікованих кадрів та молоді. Причини — демографічна криза, несприятливий внутрішній ринок праці, складна економічна ситуація, низький рівень життя», — зазначив він.

У той же час Мірошниченко звернув увагу на агресивну імміграційну політику сусідніх держав. «Окремо слід виділити агресивну імміграційну політику ближніх і далеких сусідів. Йдеться про політику РФ щодо професіоналів, які бажають отримати російське громадянство,» карту поляка" і «blue card» ЄС — проект, спрямований на залучення професіоналів, особливо робочих і інженерних спеціальностей з країн-сусідів ЄС", — сказав він.

«У черзі на отримання „green card“ США стоять понад 1 млн українців», — констатував Олексій Мірошниченко.

Україна перебуває на порозі чергової хвилі втрати трудового та інтелектуального потенціалу, заявляв раніше експерт Центру Разумкова, колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути