chrome firefox opera safari iexplorer

Замість знань міліція користуватиметься перекладачами

13 грудня 2011 о 12:10

МВС закупило 1500 електронних перекладачів Ectaco iTRAVL з функцією розпізнавання мови і озвучення перекладу. Загальна вартість угоди склала 5,55 млнгривень, або 3700 грн за штуку, повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Варто зазначити, що за кошти, витрачені на один кишеньковий перекладач, можна купити повноцінний офісний комп'ютер, з'ясували журналісти ТСН.

Електронні перекладачі мають голосовий розмовник, що розпізнає і вимовляє 14 тисяч найпопулярніших англійських та російських фраз, 1,03 млн слів в англо-російському словнику, розділ, що вимовляє найвживаніші фрази і фрази першої необхідності.

Нагадаємо, журналісти неодноразово проводили експерименти з перевірки знань англійської мови особовим складом МВС. Оскільки в рамках підготовки до Євро-2012 на навчання правоохоронців були виділені кошти, ЗМІ цікавило, чи ефективно вони були витрачені.

Як показала практика, дуже мало міліціонерів можуть не те, що сказати елементарні фрази англійською, а й зрозуміти те, що у них питають.

На даний момент англійською мовою на базовому рівні, за заявами міністерства, володіють 8 тисяч працівників міліції.

Зазначимо, що труднощі з англійською мовою мають не тільки вітчизняні правоохоронці, а й профільне відомство, що займається підготовкою до футбольного чемпіонату.

Так, на урядовому сайті ukraine2012.gov.ua, який є головним інформаційним центром Євро-2012, з'явився вражаючий переклад англійською інформації про українську збірну.

Як можна здогадатись, російський текст перекладали за допомогою електронного перекладача з української англійською мову. На це натякає наявність в тексті «ы» а також переклад «роках» як «годах».

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути