chrome firefox opera safari iexplorer

Черкаси запрошують на Фестиваль «Різдвяна коляда»

05 січня 2012 о 09:16

15 січня у Черкасах відбудеться фестиваль «Різдвяна коляда». До місцевих колективів долучаться гості зі Львова та Тального.

Гурти на сцені Черкаського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка виконають для черкасців колядки, щедрівки, віншування та інші різдвяні твори. Це спільний проект черкаської Мерії та парафії Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

За словами організаторів, Фестиваль «Різдвяна коляда» масштабно стартував торік і дуже сподобався містянам. Тому є усі підстави сподіватися, що черкасці знову відвідають виступи колективів та візьмуть участь в різдвяній забаві.

Організатори цьогоріч вирішили безкоштовні квитки віддавати за попереднім записом. Так, бажаючим потрібно з 10 по 12 січня з 8.00 до 17.00 зателефонувати в управління культури (36-00-06) і забронювати квитки. Квитки можна буде отримати в касі театру 13 січня з 12.00 до 17.00.

Як розповідають організатори, ідею фестивалю вони запозичили у Львові, де подібний захід триває вже понад 15 років.

Програма фестивалю

15.00 -17.00 – у приміщенні Черкаського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка відбудеться концерт за участю творчих колективів Черкас, Тального та Львова.

з 17.00 -19.00 – на Театральній площі розпочнуться народні гуляння із вітаннями творчих колективів, ватрою та пригощанням пряниками.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути