chrome firefox opera safari iexplorer

До Черкас на «Різдвяну коляду» завітає настоятель УГКЦ

12 січня 2012 о 15:08

Новообраний настоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) 15 січня завітає до Черкас. Про це «Рідній країні» повідомила прес-служба Черкаського міськвиконкому.

У програмі візиту – участь в Службі Божій парафії Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви (тимчасове приміщення церкви знаходить у загальноосвітній вечірні школі, що по вул. Вернигори, 19).

Згодом Блаженніший відвідає місце, на якому в планах збудувати греко-католицький храм.

Найголовніший захід, заради якого й приїде настоятель УГКЦ, – фестиваль «Різдвяна коляда», що 15 січня о 15:00 стартує в драмтеатрі імені Тараса Шевченка.

Нагадаємо, що на сцені драматичного театру місцеві гурти та гості зі Львова виконають колядки, щедрівки, віншування та інші різдвяні твори. Це спільний проект черкаської мерії та парафії Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви.

З 17:00 до 19:00 на Театральній площі розпочнуться народні гуляння із вітаннями творчих колективів, ватрою та пригощанням пряниками.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути