chrome firefox opera safari iexplorer

На Львівщині згоріла 100-річна церква

11 липня 2012 о 08:58

На Львівщині згоріла дерев'яна церква Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви 1905 року побудови.

Пожежа в церкві, розташованій у селі Лавочне Сколівського району, виникла вдень 10 липня внаслідок розряду блискавки, повідомили в прес-службі МНС. Вогонь протягом майже трьох годин гасили три відділення пожежної охорони.

Жертв та постраждалих немає, однак врятувати пам'ятку архітектури не вдалося – вціліла лише цегляна каплиця та господарча будівля.

Зазначимо, що суха та спекотна погода, яка тривала останніми тижнями, значно посилила пожежонебезпечну ситуацію в Україні. Тільки у Львівській області за цей час трапилося понад півтисячі пожеж.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

23 жовтня

Інші дати
Народився Пилип Козицький
(1893, с. Летичівка, Черкаська область – 1960) – український композитор, музикознавець, педагог, громадський діяч. Один з організаторів і керівників Музичного товариства імені Миколи Леонтовича.
Ой одна я, одна, Як билиночка в полі, Та не дав мені бог Ані щастя, ні долі. Тілько дав мені бог Красу – карії очі, Та й ті виплакала В самотині дівочій. (слова Тараса Шевченка, музика Пилипа Козицького)
Розгорнути