chrome firefox opera safari iexplorer

Навесні в Україні відкриється єдиний сафарі-парк

19 січня 2012 о 16:27

Наразі усі суди проти сафарі-парку «Тайган» припинені і офіційно перший сафарі-парк відкриється в Україні наприкінці квітня 2012 року.

Про це повідомив директор зоопарку «Казка» та майбутнього сафарі-парку Олег Зубков.

«В 2010 році прокуратура Білогосрького району звинуватила мене, що я самовільно захопив більш, як 20 гектарів землі, що в Криму і будую там сафарі-парк. Хоча всі документи у мене були в порядку. – заявив Зубков. — Влітку минулого року ми судилися. Апеляційний суд визнав право на землю за мною. Але прокурор знову подав до суду. Кримінальну справу не закрито».

В листопаді на нараді в Раді міністрів Криму прем'єр Анатолій Могильов дав вказівку, аби якнайшвидше вирішити всі проблеми, пов'язані з відкриття сафарі-парку. Могильов запевнив, що влада зацікавлена у відкритті сафарі-парку, оскільки він автоматично збільшить потік туристів до Криму.

Прес-служба Верховної Ради Криму розповсюдила інформацію про відкриття цього року сафарі-парку.

В останній день минулого року Зубков поштою отримав від Центрального районного суду міста Сімферополь повістку про відкриття справи про відміну права власності на всі будівлі на території сафарі-парку «Тайган». Вилучити нерухомість з раніше придбаної ділянки вирішили в прокуратурі Білогорського району, на території котрого й розташований парк.

Будівлі належали колишній військовій частині.

На думку прокуратури, при купівлі-продажі ділянки будівлі були передані новому власнику автоматично. Незаконність полягала в тому, що при їх передачі мала приймати участь райдержадміністрація.

16 січня Центральний районний суд Сімферополя залишив без розгляду заяву прокурора про відміну права власності. Про це попросив прокурор Володимир Комєдєв, котрий і подав позов.

«Зараз буду думати лише над відкриттям парку левів. – розповів Зубков. – Уряд Криму пообіцяв оформити все, що потрібно до відкриття парку. Я Уряду довіряю».

Сафарі-парк «Тайган» розташовується на 21 гектарі землі за 4 кілометри від райцентру Білогорськ у Криму на території колишнього полігону. Парк є філіалом Ялтинського зоопарку «Казка».

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути