chrome firefox opera safari iexplorer

Півсотні Дідів Морозів стрибнули з 40-метрового мосту в Запоріжжі

02 січня 2012 о 12:49

У Запоріжжі близько 50 екстремалів у костюмах Дідів Морозів відсвяткували Новий Рік стрибками з сорокаметрового моста.

Екстремальне свято на арочному мосту на Хортиці організував Запорізький клуб роуп-джампінгу (стрибки з мотузкою) Rock and Rope.

«Запорізькі Діди Морози — екстремали вирішили здійснити символічний стрибок з моста — перестрибнути з 2011 року в 2012-й. Перехід зі старого року в новий здійснювали і професійні роуп-джампери, і початківці», — розповів керівник клубу Шкаліков.

За його словами, стрибки з висоти приблизно 14-поверхового будинку вже стали традиційними у Запоріжжі, особливо в святкові дні.

Однак найбільша активність стрибунів з мосту спостерігається саме напередодні Року Дракона, який за китайським календарем прийде наприкінці січня. Роуп-джампери «вирішили вчитися літати», щоб «задобрити „літаючий“ символ 2012-го!», — розповіли в клубі.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути